Jelenlegi hely

Kalandok a Levéltárban – Fesztivál

2018.04.17.
A program célja az, hogy a közoktatásban részt vevő gyerekek megismerkedjenek a levéltárral mint intézménnyel és az itt folyó szakmai munkával, vagyis megtudják, miért hívják a levéltárat memóriaintézménynek.

A levéltári látogatás után a csapatok egy 5-7 perces, szabadon választott témájú és műfajú kisfilmet készítettek, amely a levéltári foglalkozások során megtapasztalt élményeikről szólnak, vagy amelyet az ott elhangzottak alapján maguk találtak ki. A diákok a rövidfilmen keresztül visszajelzést adtak a levéltárnak arról, hogy mit és hogyan ismertek meg az ott folyó munkából.

A beérkezett filmeket a Magyar Nemzeti Levéltár munkatársaiból álló zsűri értékeli és kiválasztja azt az öt filmet, amelyeket a CO:OP-projekt horvátországi filmfesztiváljára kiküldenek.

Az elkészült filmek bemutatójára a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában 2018. május 5-én, szombaton kerül sor.

Lehetőséget nyújtunk arra, hogy a feltöltött filmeket az érdeklődők megnézhessék és szavazhassanak, ezzel segítve a legjobbnak talált filmet, ugyanis a közönségszavazatot elnyert alkotást – ha az nincs a kiválasztott filmek között –, ugyancsak kiküldjük a horvátországi fesztiválra.

A közönségszavazás május 4-én reggel 8.00 órakor zárul.

A filmekre az alábbi Facebook-eseménynél tudnak szavazni: Kalandok a Levéltárban – Fesztivál

A filmek oktatási célból készültek, a Magyar Nemzeti Levéltár “Community as opportunity” projektjének „Kalandok a levéltárban” alprogramja keretében.

Utolsó frissítés:

2018.04.17.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges