Jelenlegi hely

Átmeneti változások a Lángliliom utcai kutatóteremben

2022.11.24.
Különösen fontos számunkra, hogy az energiafelhasználás optimalizálásával összefüggésben továbbra is fenntartsuk szolgáltatásainkat és levéltári irataink elérhetők legyenek az Önök számára. Ugyanakkor szükséges néhány korlátozást bevezetnünk a téli időszak fűtési terheinek mérséklése érdekében. Bízunk benne, hogy az Önök együttműködésének köszönhetően, mindenki időben hozzá fog férni a kutatásához szükséges iratokhoz.

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár Lángliliom utcai épületében történő kutatást 2022. november 29-től az alábbiak szerint módosítjuk.

HELYSZÍN

Az átmeneti kutatószoba új helyszíne az MNL Lángliliom utcai épületében az első emeleten, a 224. szobában, a dolgozói részen kerül kialakításra.

Az átmeneti kutatószobában a férőhelyek száma limitált, így a kutatóink kényelme érdekében ismét bevezetjük az előjegyzést.

ELŐJEGYZÉS

Kutatni 2022. november 29-től csak előzetes bejelentkezés alapján lehet, a választott idősáv megjelölésével, a kutatóterem e-mail címére elküldött elektronikus levélben.

Előjegyzés: okut@mnl.gov.hu

A kutatóterem telefonszáma változatlanul: +36 1 437 06 67.

Az előjegyzési kéréseket érkezési sorrendben vesszük figyelembe. Bejelentkezni fél napra, három és fél órás időtartamra lehet (délelőtti turnus: 8:30-12:00; délutáni turnus: 12:00-15:30).

Az eredeti levéltári iratokat kutatóknak egy idősávban egyszerre 5 fő férőhelyet tudunk biztosítani. A mikrofilmek olvasását és az anyakönyvi adatbázis böngészését 1-1 kutatói eszközön biztosítjuk. Ezért külön szükséges az iratok kutatásához, a mikrofilmek tanulmányozásához és az anyakönyvek illetve digitális állományaink böngészéséhez bejelentkezni.

BEIRATKOZÁS ÉS KIKÉRÉS

Az online beiratkozás menete az eleveltar.hu honlapon keresztül változatlanul működik, így kérjük, hogy a kutatás gördülékeny és hatékony megkezdése érdekében már a levéltár felkeresése előtt, otthonról iratkozzanak be, majd adják le a kéréseiket.

Az iratanyagok kikérési folyamata változatlan az Elektronikus Levéltári Portálon keresztül, az online iratanyag kikérés a 1945 előtti Kormányszervek irataira nem vonatkozik, ezeket továbbra is hagyományos módon lehet kikérni.

Felmerülő kikérési probléma esetén kérjük az okut@mnl.gov.hu e-mail címre írjanak.

Megértésüket köszönjük!

Kutatószolgálat

 

Utolsó frissítés:

2023.05.02.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges