Jelenlegi hely

Aláírásra került az új Kollektív Szerződés

2021.06.11.
A Munkáltató és a munkavállalókat képviselő Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete tárgyaló bizottsága a tavalyi jogviszonyváltást követően megkezdte a tárgyalásokat az újfajta munkaviszony kérdéseiről. A két fél által közösen megalkotott új Kollektív Szerződés 2021. június 1-jén aláírásra került.

A megállapodást a munkáltató részéről Dr. habil. Szabó Csaba, az MNL főigazgatója, a szakszervezet részéről Dr. Kulcsár Krisztina hitelesítette aláírásával. A megkötött szerződés vonatkozik a Magyar Nemzeti Levéltár valamennyi munkavállalójára. A megállapodás többek között szabályozza a munkaviszonyból származó jogokat és kötelezettségeket, illetőleg a munkáltató és a szakszervezet együttműködésének kérdéseit.

A két fél eredményes tárgyalásának és megegyezésének köszönhetően a Kollektív Szerződés több pontban pozitív irányú eltéréseket rögzít ahhoz képest, mint amelyeket a Magyar Nemzeti Levéltár munkavállalóira jelenleg érvényes Munka Törvénykönyve megszab. Ilyen eltérések például a szabadságnapok mennyisége, a felmondási idő tartama, a túlmunka elszámolása.

Az új Kollektív Szerződés szövege elérhető az intraneten a Szabályzatok, dokumentumok fül alatt, a Stratégiák, egyéb dokumentumok között.

Utolsó frissítés:

2023.08.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges