Jelenlegi hely

3 az 1-ben program!

Kiállításbemutató, épület- és raktárséta
2017.07.07.
A Kiegyezés 150! című kamarakiállítás és a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára palotájának bemutatása raktársétával, július 18-án!

A városi hőségben hűsítő kultúrsétára várjuk látogatóinkat! A 30 °C fölé emelkedő melegben kalandozzon velünk a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára épületében és folyosóin, ahol nyáron is kellemesen hűvös van!

A III. emeleti „Kiegyezés 150” című kiállításig a Pecz Samu által tervezett, Dudits Andor falfestményeivel díszített és Róth Miksa műhelyében készült üvegablakokkal felszerelt levéltári palota lépcsőin és folyosóin vezet majd az út. Az épületfelfedező séta során kollégáink bemutatják majd az 1867-es eseménysorozatra vonatkozó falfestményeket és a hozzájuk kapcsolódó történeteket.

A III. emeletre érve a „Kiegyezés 150” című, új kamarakiállításán a tárlat két kurátora, Klettner Csilla és Dr. Fiziker Róbert történész-levéltárosok vezetik majd végig az érdeklődőket. Az eredeti dokumentumokban bővelkedő kiállítás a kiegyezés 150. évfordulójára emlékezik, a kiegyezési folyamatban szerepet vállaló személyek történeteivel három témában járja körbe a korszakot: Koronázás és Kiegyezés; a Dualizmus kora; Válságjelek és Összeomlás.

A program során nem maradhat ki a raktárlátogatás sem, ahol levéltáros kollégáink további iratokat mutatnak be a témához kapcsolódóan.

A programon előzetes regisztrációval lehet részt venni.
Regisztráció a kozmuvelodes@mnl.gov.hu email címen.
A program együttes díja: 1200 Ft/fő (A belépővel a program után Nyomot Hagytak című kiállításunk is megtekinthető!)

Helyszín: Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára
1014 - Budapest, Bécsi kapu tér 2-4.
Időpont: 2017. július 18. (kedd) 16.00 óra

Kövesse nyomon az eseményt a Facebookon is: 3 az 1-ben program!

Utolsó frissítés:

2017.07.19.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges