Tovább pályázhatnak a diákok a Legyél krónikás! programban

2024.05.16.
Meghosszabbították a Legyél krónikás! – Elmesélem 1000 szóban című diákpályázat beadási határidejét. így a tanulóknak szeptember 30-ig van lehetőségük beküldeni a pályamunkájukat. Vármegyénként a három legjobbnak ítélt pályamű elismerésben részesül.
A Legyél krónikás! – Elmesélem 1000 szóban című pályázatot a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) írta ki felső tagozatos tanulóknak, középiskolásoknak, a program lebonyolítói azonban a vármegyei intézmények lesznek. Az „Elmesélem 1000 szóban” program diákoknak nyújt lehetőséget arra, hogy személyes, családi, iskolai élményeik egykor majd a történetkutatás forrásai legyenek. Akár ünnepek, családi események, szokások, néprajzi hagyományok, legendák és más témák is érdemesek lehetnek arra, hogy ezeket a krónikások megörökítsék. A pályázatokban a szülők, nagyszülők, rokonok által felelevenített – szájhagyomány útján fennmaradt – történeteket is meg lehet osztani! Kulcsszó: visszaemlékezés és történetírás.
 
Pályázni egyénileg lehet a kiírásban szereplő feltételeknek megfelelő pályamunka elektronikus beküldésével. Pályázatot 10–18 éves diákok, a középiskola befejezéséig nyújthatnak be elektronikus formában a következő címre: kronikas@mnl.gov.hu(link sends e-mail). Pályázatot április 5-től lehet beadni, a beküldési határidő pedig immáron szeptember 30. A beküldési határidőn túl érkező pályamunkák nem vehetnek részt a pályázaton.
 
Ami az elbírálás menetét illeti, a vármegyei levéltár a felkért zsűri szakmai véleménye alapján hozza meg döntését. A beadott pályamunkákat több korcsoportban bírálják el, vármegyénként a három legjobbnak ítélt pályamű elismerésben részesül. Minden résztvevő a pályázat lezárásától számított harminc napon belül e-mailben értesítést kap az illetékes vármegyei levéltártól az eredményről és az ünnepélyes eredményhirdetésről. Fontos, hogy a program lezárását követően a beérkezett pályázatokat a levéltár megőrzi.
 

Utolsó frissítés:

2024.05.16.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges