Kutatószolgálat

A Magyar Nemzeti Levéltár Kutatási Szabályzatát és a hozzá tartozó mellékleteket elérhetik az alábbi linken:

KUTATÁSI SZABÁLYZAT

 

A Kutatószolgálat nyitvatartási ideje:

hétfő - csütörtök: 800 - 1530

péntek: 800 - 1300

A levéltár iratanyagának kutatására helyben, a kutatóteremben van lehetőség, amit a kutatási kérelemben feltüntetett témakörben vehetnek igénybe a látogatók.

A levéltári anyag kutatására és felhasználásnak módjára vonatkozó előírásokat a kutatóteremben rendelkezésre álló Kutatótermi Szabályzat tartalmazza.

Az iratanyagban történő tájékozódást különböző levéltári segédletek könnyítik meg.

Alapnyilvántartás:

A Szolnok Megyei Levéltár fondjainak és állagainak jegyzéke, Szolnok, 1988

Részletesebb adatokat tartalmaz a raktári jegyzék, amely a megye településeinek, gazdasági, államigazgatási szerveinek és egyéb intézményeinek iratanyagát tartalmazza raktári egységenként, az évkörök megjelölésével. Egyes iratanyagokhoz darabszintű, illetve tematikus segédletek is rendelkezésre állnak. A levéltári anyagról készült fondjegyzék ill. raktári jegyzékek archiv honlapunk  ADATBÁZIS -ában megtalálhatók.

A kutatók rendelkezésére áll a levéltár közel 10000 kötetes szakkönyvtára, amely elsősorban történeti tárgyú könyveket tartalmaz.

 


A levéltári dokumentumokról készített mindennemű reprodukció publikálásának jogát az intézmény fenntartja, a megjelentetéshez a levéltár előzetes írásbeli engedélye szükséges.