Újjáalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Jászok Egyesülete

2016.03.21.
2016. március 19-én, szombaton ünnepi összejövetelt tartott a Budai várban, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban a Jászok Egyesülete. 25 éve, ezen a napon alakult újjá, 45 éves kényszerszünetet követően az elszármazott jászságiakat az otthon élőkkel összekapcsoló társadalmi szervezet.

A rendezvény katonai tiszteletadással vette kezdetét, megkoszorúzva a jászkun huszárok emlékművét. Az ünnepi találkozón díszokleveleket adtak át a Jászságban élők és onnan elszármazottak kapcsolatának ápolásáért.

Dr. Dobos László, a Jászok Egyesülete ügyvivője köszöntőjében hangoztatta, hogy az egyesület kizárólag kulturális tevékenységet folytat és tartózkodik a napi politikai küzdelmekben való részvételtől, illetve a szervezet vezetői az elmúlt 25 évben munkájukért semmilyen anyagi juttatást nem fogadtak el.

Az MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára nemrég átvette a Jászok Egyesülete és „A Jászságért” Alapítvány megalakulásáról és működésük első éveiről tanúskodó, maradandó értékű iratokat, melyek a rendezést követően a kutatók számára is hozzáférhetővé válnak.

A Magyar Távirati Iroda tudósítása a jubileumról:
http://www.lokal.hu/2016-03-ujjaalakulasanak-25-evfordulojat-unnepelte-a-jaszok-egyesulete/

További (napról-napra frissülő) képek az egyesület közösségi oldalán:
www.facebook.com/jaszokegyesulete.hu
 

 

Utolsó frissítés:

2016.04.14.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges