Megyénk vasúttörténetét mutatja be legújabb levéltári kötetünk

2019.10.01.
A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltár 2019. szeptember 30-án mutatta be a sajtó képviselőinek Szikszai Mihály: Adatok Jász-Nagykun-Szolnok megye vasúttörténetéhez című kötetét. A sajtóbemutatón a vasúttörténeti kutatás jelentőségét Kondor Balázs, a MÁV Zrt. területi forgalmi osztályvezetője méltatta.

A kiadvány több mint 200 oldalon tárgyalja a megye kötöttpályás közlekedésének fejlődését. Az olvasmányos stílusban megírt és gazdagon illusztrált könyvből megismerhetjük a normál és keskenynyomtávú vasútvonalak, állomásépületek, vasúti hidak kiépülését. A vasút történelemformáló szerepének bemutatását érdekes anekdoták és eddig feltáratlan források közlése színesíti.

A szerző évtizedek óta kutatja a megye közlekedéstörténetét, melynek eredményeit rendszeresen publikálja tanulmányok és ismeretterjesztő újságcikkek formájában. A most megjelenő kötethez a megyei levéltár forrásai mellett a MÁV Archivum dokumentumait is felhasználta.

A korlátozott példányszámban megjelenő kötetet nem csak a vasút szerelmeseinek ajánljuk, hanem mindenkinek, aki megyénk fordulatokban gazdag helytörténete iránt érdeklődik.

A kötet 4.210 Ft-os áron vásárolható meg a levéltárban.

 
A Szolnok Televízió beszámolója a könyvbemutatóról:
 
 

Utolsó frissítés:

2019.10.21.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges