Jelenlegi hely

Múzeumok Éjszakája a Heves Megyei Levéltárban!

Múzeumok Éjszakája a Heves Megyei Levéltárban!
2015.06.04.
A Múzeumok Éjszakája országos programhoz csatlakozott a Magyar Nemzeti Levéltár Heves Megyei Levéltára is, melynek keretében 2015-ben egy érdekes kiállításra invitálunk minden kedves érdeklődőt.

A kiállítás címe: „Egy új világrend küszöbén. Felszabadulás és megszállás Heves megyében - interaktív tárlatkaland a II. világháború végének dokumentumai között."

A II. világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából, a közelmúltban nyílt kiállításnak korabeli fotókkal és sajtóhírekkel kibővített, interaktív bemutatása történik. Ennek során a látogatók dokumentumok által ismerhetik meg ezt a korszakot, betekintést nyernek a háborús események forgatagába, megismerhetik a civil lakosságot sújtó, háború utáni megpróbáltatások (a megszálló hadsereg visszaélései, kitelepítések, internálások stb.) sorozatát, szembesülhetnek az újjáépítés, a hétköznapi élet újjászervezésének problémáival, és értékes információkkal gazdagodhatnak a politikai élet megújulásával, a kommunista párt előretörésével kapcsolatban.

A kiállítás helye: Eger, Mátyás király út 62., a levéltár kiállító- és kutatóterme

 Időpontja: 2015. június 20. 16-20 óra között

 

Utolsó frissítés:

2017.04.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges