Szentek bűvöletében

2020.12.11.

„Szentek bűvöletében”

avagy digitális tananyag készítés 2.0

 

Intézményünk Levéltár-pedagógiai Programjához igazodva – mi szerint a MNL GyMSM Soproni Levéltára részt kíván venni a közoktatásban, és a partneriskolák igényeihez igazodva nyújt levéltár-pedagógiai foglalkozásokat – a 2020. tavaszán kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel digitális tananyagok készítésével segítette a partneriskoláinkban tanító pedagógusok munkáját. Az elkészült digitális tananyagokat – melyeket partneriskoláink pedagógusainak igényeihez és kérésükhöz igazodva hittan, társadalomtörténet, etika és történelem tantárgyak egyes témáihoz készítettünk – 2020. április elsejétől 2020. május 29-ig heti rendszerességgel intézményi honlapunkon is közzé tettük. Összesen 13 digitális tananyagot készítettünk, melyek a pedagógusok közvetítésével 9-11. osztályos gimnazista tanulókhoz jutottak el.

A partneriskolák újfent digitális oktatásra való átállása miatt 2020. november 9-től a tavasszal kialakított módszerek alapján folytatjuk a közös munkát az iskolák pedagógusaival. Ennek a közös munkának az első eredményét osszuk most meg Önökkel.

A „Szentek bűvöletében” c. digitális tananyag „csomag” négy hittan leckét tartalmaz. Igazodva a tantárgy kerettantervéhez, tanmenetéhez, a pedagógus elvárásaihoz és a diákok érdeklődéséhez. A négy tananyag négy szent életét és munkásságát dolgozza fel. Rejtvény, napló, újságcikk és levelezés formájában.

Az első tananyagot Márton nap apropóján tettük közzé honlapunkon „Egy rébusz a Levéltárból” címmel.

A mai alkalommal újabb három tananyaggal bővítjük digitális tananyag gyűjteményünket, melyekkel teljessé válik a Szentek bűvöletében c. digitális tananyag „csomagunk”. 

Részletek egy elszánt hercegnő képzeletbeli naplójából

Udvari Krónika – Tragikus kimenetelű vadászbaleset a bihari Igfon erdőben …

Napló bejegyzések és levelek a kolostorból         

 

A digitális tananyagok a Menüsorban lévő Közművelődés / Digitális tananyag fül alatt megtekinthetők.

 

 

Utolsó frissítés:

2020.12.18.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges