Helyismereti vetélkedő Kiskunfélegyházán

2024.05.15.

 

Idén 19. alkalommal került sor a népszerű kiskunfélegyházi helyismereti vetélkedőre, amelynek lebonyolításában – a Kiskun Múzeum és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár mellett – évek óta a félegyházi levéltár is részt vesz. A vetélkedőbe való bekapcsolódással azt kívánjuk elérni, hogy a gyerekek játékos feladatok révén ismerjék meg a levéltári gyűjtemény sokszínűségét, tanulják meg használni a levéltári dokumentumokat, ismerjék fel az autentikus iratokból kinyerhető információk jelentőségét.

A 10–18 éves korosztálynak, négy korcsoportban meghirdetett verseny közkedveltségét mutatja, hogy idén 92 csapat, azaz több mint 270 diák mérte össze tudását. Mivel Kiskunfélegyháza 2024-ben ünnepli várossá nyilvánításának 250. évfordulóját, így a verseny témáját is ez a jeles évforduló adta.

A levéltári forrásokkal és feladatokkal a csapatok a vetélkedő első felében csak online formában találkoztak, de a második, úgynevezett városbejáró forduló alkalmával – szebbnél szebb menetlevelekkel felszerelkezve – személyesen is felkeresték intézményünket, ahol ezúttal rövid, gyorsan megoldható feladatlapokkal vártuk őket.

 

MNL BKVL

MNL BKVL

MNL BKVL

MNL BKVL

MNL BKVL

MNL BKVL

MNL BKVL

MNL BKVL

MNL BKVL

 

Utolsó frissítés:

2024.05.15.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges