Levéltárpedagógiai foglalkozások az Archívumban

2023.12.25.

 

A MNL Sátoraljaújhelyi Fióklevéltára Andrássy a papíron c. kamarakiállítását, amelyet a 200 éve született gróf Andrássy Gyula tiszteletére rendezett az intézmény, 2023. 4–6-án és 13-án rendkívüli történelem óra keretében megtekintette a Szerencsi Szakképzési Centrum Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium négy 9. és 11. évfolyamos osztálya. A levéltárat és a kiállítást Kálmán Éva levéltáros mutatta be az intézmény diákjai számára.

A foglalkozások apropóját az emlékév mellett az is adta, hogy gróf Andrássy Gyula a gimnázium jogelődjének számító Sátoraljaújhelyi Piarista Gimnázium tanulója volt, akire minden ma oda járó diák büszke lehet.

Az Andrássy a papíron c. kamarakiállítást Sátoraljaújhely város oktatási intézményei 2024. márciusáig ingyenesen látogathatják, köszönetképpen azért a sok segítségért, amelyet Sátoraljaújhely Város Önkormányzata és különösen Szamosvölgyi Péter polgármester a levéltárnak nyújtott a 2023-ban lezajlott felújítási munkálatok során.

Utolsó frissítés:

2024.04.03.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges