You are here

Levéltári délutánok

2024.10.15.
Megtelt október 8-án, kedden délután a Bécsi kapu téri levéltári palota kiállító- és konferenciaterme, a Magyar Nemzeti Levéltár és a Magyar Történelmi Társulat közös történelmi ismeretterjesztő sorozata ismét nagyszámú érdeklődőt vonzott. Ezúttal Rácz György főlevéltáros, a Magyar Nemzeti Levéltár tudományos igazgató-helyettese tartott előadást az Aranybulláról.
2024.10.01.
Szovák Kornél Széchenyi-díjas magyar klasszika-filológus, történész előadásával folytatódott a Levéltári Délutánok sorozat. A programra ellátogatók ezúttal az úgynevezett Froa-oklevélről, az irat keletkezésének körülményeiről, és a dokumentummal kapcsolatban született tudományos munkákról hallhattak érdekes információkat.
2024.09.17.
A veszprémvölgyi apácakolostor alapítólevele címmel tartott előadást Körmendi Tamás, az ELTE habilitált egyetemi docense az elmúlt kedden indult Levéltári Délutánok történelmi ismeretterjesztő sorozaton. A programot a Magyar Nemzeti Levéltár és a Magyar Történelmi Társulat közösen szervezi. Az előadássorozat szeptember 24-én folytatódik.
2024.09.04.
Szeptember 10-én, kedden útjára indult a Magyar Nemzeti Levéltár és a Magyar Történelmi Társulat közös történelmi ismeretterjesztő előadássorozata Levéltári Délutánok címmel. A következő alkalommal, október 8-án Rácz György főlevéltáros, tudományos igazgató-helyettes (MNL) ad elő Az Aranybulla címmel. A rendezvényre szeretettel várják az érdeklődőket, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött