„Légy büszke az örökségedre!” – Jelentős történelmi dokumentum másolatának ünnepélyes átadása Kurdon és Keszőhidegkúton

2024.10.12.

 

A közelmúltban két településen is átadásra kerültek a Petófi Program keretein belül zajló  „Légy büszke az örökségedre!” című programelemhez tartozó, az adott település történetéhez kapcsolódó emblematikus dokumentumok. Az ünnepélyes átadások alkalmával a levéltár képviselői röviden, figyelemfelkeltően és közérthetően ismertették az iratok tartalmát, jelentőségét, valamint néhány mondatban szóltak a település történetéről is, kiemelve a legfontosabb eseményekhez kacsolódó információkat.

2024. október 3-án Kurd településen az Idősek Napjához kapcsolódó rendezvény keretein belül került sor a Markovics István kurdi tanító 1777-ből származó díjlevelének másolatát tartalmazó irat átadására. Az irat tartalmát, valamint a község történetéhez kapcsolódó érdekességeket Maul-Link Dóra főlevéltáros ismertette, majd Asztalos Zoltánnal közösen adták át a település polgármesterének és jegyzőjének. Levéltárunkat még Vincze Andrea kolléganőnk képviselte az eseményen.

(Fotó: Vincze Andrea MNL TVL, Kurd község Facebook oldala)

 

2024. november 10-én Keszőhidegkúton került átadásra a keszőhidegkúti evangélikus elemi népiskola főépületének 1948-ból származó alaprajzát és homlokzatrajzát bemutató tabló. A települési önkormányzat képviselőtestületének alakuló ülését követően tartott irat-, illetve településtörténeti ismertetést Dr. Kunné Tornóczky Andrea kolléganőnk, majd Maul-Link Dórával ünnepélyes keretek között átadták a község polgármesterének az iratot. Levéltárunkat még Béndek Eszter és Vincze Andrea kolléganőink képviselték.

(Fotó: Vincze Andrea)

Utolsó frissítés:

2024.10.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges