A hivatal és harctér nagyjait mutatja be a tárlat

Az elmúlt években több saját kamarakiállításon fogadta a közönséget a Magyar Nemzeti Levéltár Tolna Megyei Levéltára.
2018.03.14.

Az I. világháború, 1956-os ítéletek, a Holokauszt, avagy a forint bevezetése, mint önálló témakörök mellett és után ma ugyancsak alkalomhoz és dátumhoz illő rendezvénnyel nyitotta kapuját az intézmény. A tárlat az 1848/49-es időszak megyéhez kapcsolódó dokumentumait mutatja be, természetesen a teljesség igénye nélkül – mondta köszöntőjében dr. Várady Zoltán igazgató. A válogatás, szerkesztés feladatát Hecker Henrietta és Maul-Link Dóra levéltár-pedagógusok kapták.

– A kiállítás terjedelmi okokból és műfajából adódóan nem vállalkozik a mintegy másfél éves időszak történéseinek részletes bemutatására – mutatott rá tárlatvezetésében Maul-Link Dóra. – Szándékom az volt, hogy a négy tárolóban jelenjenek meg a megye nagyjai, mind a hivatali életből, mind a harctérről, ugyanakkor szerettem volna képet adni a névtelen emberek mindennapjaiból. Hoztam példát magasztos felajánlásokról adományokról, önfeláldozásról, dicsőséges csatáról, de nem maradtak rejtve a dicstelenül végződő katonai manőverek sem.

Maul-Link Dóra végezetül köszönetet mondott Hecker Henrietta kolléganőjének, aki kifogyhatatlan ötleteinek egyikeként megálmodta és létrehozta a Tolna megyei honvédeknek emléket állító zászló-falat.

 

 

https://www.teol.hu/kultura/helyi-kultura/a-hivatal-es-harcter-nagyjait-mutatja-be-a-tarlat-1054053/

 

Képgaléria:

https://www.teol.hu/galeria/forradalom-tolnaban/

Utolsó frissítés:

2018.03.19.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges