Jelenlegi hely

Nagykőrösi iratanyag költözése

2020.12.18.
 
A Magyar Nemzeti Levéltár Nagykőrösi Fióklevéltárában őrzött iratainak Budapestre költöztetése zökkenőmentesen befejeződött. A november 9. és december 16. közötti időszakban mintegy 3400 iratfolyóméter dokumentumot szállítottunk a fővárosba, ahol száraz, jól fűtött raktárakban nyertek elhelyezést. A régi és az új raktári elhelyezésről a cikk végén található galériában tekinthetnek meg fényképeket. Az érintett iratanyagok közül meg kell említenünk a teljesség igénye nélkül az alábbiakat:
 
1) Abony, Albertirsa, Cegléd, Ceglédbercel, Csemő, Dánszentmiklós, Jászkarajenő, Kocsér, Kőröstetétlen, Mikebuda, Nagykőrös, Nyársapát, Törtel települések tanácsi és 1949 előtti elöljárósági iratanyaga
2) Ceglédi és Nagykőrösi Járásbíróságok és járási ügyészségek dokumentumai
3) A fent felsorolt településeken egykor működő iskolák, céhek stb. írott öröksége.
4) A Pest megyében egykor működő szövetkezetek iratai
 
Az állampolgári jogok érvényesítése érdekében hiteles másolatot igénylő polgárok részére nyújtott szolgáltatások folyamatosan elérhetők. Az érintettek kérelmeket ügyfélkapu segítségével online módon, személyesen a Ceglédi és Nagykőrösi Kormányablakon keresztül, postai úton (Magyar Nemzeti Levéltár Pest Megyei Levéltára 1450 Budapest, Pf. 141.), vagy Budapesti központunkban személyesen nyújthatják be (1097, Budapest, Vágóhíd u. 7.). Ezzel kapcsolatban a részletes információk itt érhetők el.

A Nagykőrösről érkezett iratanyagok a kutatótermünkben 2021. február 1-jétől válnak elérhetővé a kutatók számára, hogy az iratanyag első gyors revízióját elvégezhessük. A kutatószolgálat működésével kapcsolatban itt találhatók további részletek.
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
 

 

Utolsó frissítés:

2021.03.10.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges