Családi emlékezet címmel indítottuk új menüpontunkat

2020.04.07.

„A család történetéről készített családfa olyan származási és kapcsolati térkép, amely vázolja eredetünket – mind biológiai, mind jogi értelemben. A történelem során számos időszakról tudunk, amikor a családfa készíttetésének komoly okai voltak: a magyar nemességet például generációkra visszamenően kellett igazolni, a főnemesek sokszor ezen is túlmenve olykor a honfoglaló vezérekig vezették vissza a családfájukat. Manapság a családtörténeti kutatást már inkább a saját család múltja iránti kíváncsiság, a nyomozóösztön, a történelem elkötelezett szeretete indokolja. Mindig akad egy újabb nyom, amelyen elindulva a kései utód bepillantást nyerhet elődei életébe.”

(Geneológia hetedíziglen, Magyar Nemzeti Levéltár, 2019)

Családi emlékezet menüpontot indítunk útjára, ahol levéltárunk őrizetében lévő családok anyagaiból készítünk különböző összeállításokat, hogy egy csokorba gyűjtve szemléltethessük, milyen értékes kincsek kerülhetnek elő egy-egy családfa-kutatás alkalmával.

Elsőként a dorogházi Bakos Galambos család fényképei közül a portrékat tesszük közzé. Ezúton is köszönetet mondunk Bakos Galambos Jánosnak, aki áldozatos és fáradhatatlan kutatómunkája után digitalizált formában levéltárunk rendelkezésére bocsátotta ezt a gazdag családi anyagot.

TOVÁBB A MENÜPONTHOZ>>>

 

Utolsó frissítés:

2020.04.07.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges