Jelenlegi hely

Tájékoztatás a kutatószolgálati korlátozások megszűnéséről

2021.07.08.
Tájékoztatjuk tisztelt Kutatóinkat, hogy az MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára kutatószolgálatán bevezetett létszámkorlátozás és kötelező maszkhasználat megszűnik, ugyanakkor a kutatóterem előtt elhelyezett kézfertőtlenítő használata, valamint a kutatóteremben az arc eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel ezután is javasolt.
  • A kutatóterem szolgáltatásainak használatához az előzetes bejelentkezés továbbra is kötelező.

Kérjük, hogy a kutatási igényeiket a jnszml@mnl.gov.hu e-mail címre, minimum 3 nappal a tervezett kutatás előtt küldjék el! Levéltárunk e-mailben igazolja vissza a kutatási igény rögzítését, így kérjük, hogy indulás előtt a visszaigazoló e-mailt mindenképpen várják meg!

A kutatási igényükben kérjük jelöljék meg az alábbiakat:

  • 2021. január 1-jét követően a Magyar Nemzeti Levéltár bármelyik szervezeti egységénél adtak-e le kutatási kérelmet ahhoz a témához kapcsolódóan, amit kutatni kívánnak; amennyiben igen, úgy kérjük, adják meg a Látogatói jegyen szereplő „Dossziékód”-ot
  • tervezett kutatás időpontja
  • a kutatni kívánt anyag jelzete vagy megnevezése
  • amennyiben előzetesen kívánja megváltani a fotójegyét, akkor ezt is jelezheti; a fotójegy költségét ebben az esetben átutalással fizetheti ki

Az egy napra kikérhető iratmennyiség számítása súlyszámozás alapján történik. Egy napra egy kutatóterembe kutatónként 20 összsúlyszámú kérés adható le. Az egyes iratok (pl. iktatott iratok) súlyszáma 1, a doboznyi/csomónyi leírási egységeké 5, az egyes iratnál nagyobb, de egy doboznál/csomónál kisebb (pl. kötetek) raktári egységé 2. Egy alkalommal tehát összesen 20 iratot VAGY 4 dobozt/csomót, VAGY 10 iratnál nagyobb, de doboznál/csomónál kisebb leírási egységet lehet kikérni. Egyszerre több típusú irat is kikérhető, de az összsúlyszám nem haladhatja meg a 20-at.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésük lenne, kérjük hívják levéltárunk telefonszámát (06-56/421-404) vagy írjanak e-mailt!

 

Jó egészséget és eredményes kutatást kívánunk!

 

MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára

 

Utolsó frissítés:

2021.07.26.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges