Jelenlegi hely

Megjelent a Zounuk 32. kötete

2019.02.13.
A Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára 2019. február 13-án mutatta be a sajtó képviselőinek a ZOUNUK Levéltári Évkönyv 32. kötetét. A több mint három évtizedes múlttal rendelkező tudományos kiadványban a megye és a megyeszékhely történetével kapcsolatos tanulmányokat, forrásközleményeket találhatnak az olvasók közel 300 oldal terjedelemben.

Az évkönyv a megyei tudományos élet meghatározó szereplője, amelynek lapjain a levéltár dolgozói mellett országosan elismert neves szerzők és helytörténeti kutatók is lehetőséget kapnak legújabb kutatási eredményeik közzétételére.

Az idei kiadvány is változatos témában nyújt olvasnivalót az érdeklődőknek, így például megismerhetjük Horthy Miklós kormányzó családja anyai ágának különös történetét, de több tanulmány szól a Jászság múltjának érdekes fejezeteiről is a 18. századtól a 20. század közepéig, továbbá bepillantást nyerhetünk a megye vasúttörténetébe, valamint iskolatörténetébe is. A megjelenő évkönyv alapvetően sokszínű levéltári forrásokból merítő, olvasmányos stílusban megírt, komoly értéket képviselő munkák gyűjteménye, melyet jó szívvel ajánlunk minden történelem iránt érdeklődőnek.

A kötet 1870 Ft-os áron megvásárolható a Levéltárban.

 
A Szolnok Televízió tudósítása a sajtótájékoztatóról:
 
 
Beszámoló az Új Néplap 2019. február 14. számában a kötet sajtóbemutatójáról:
 

 

Utolsó frissítés:

2019.03.06.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges