Jelenlegi hely

A Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja Szolnokon

2015.10.20.
Az Európai Tanács Miniszteri Bizottságának döntése alapján Európa-szerte minden év októberében rendezik meg a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napját, melynek célja, hogy az állampolgárok betekintést nyerhessenek az igazságszolgáltatás működésébe.

Ebből az alkalomból a Szolnoki Törvényszék a „Nyitott Bíróság” program keretében 2015. október 19-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Ügyvédi Kamara, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet és a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára közreműködésével "Nyitott Bíróság, avagy a Polgári Igazságszolgáltatás Európai Napja a Szolnoki Törvényszéken" elnevezéssel egész napos rendezvényt szervezett.

A rendezvényre nagy számban ellátogató érdeklődő gimnazisták többek között kollégánk, Bojtos Gábor főlevéltáros Szolnoki Törvényszék történetét bemutató előadását is meghallgathatták és a színes, magas szakmai színvonalú programokon keresztül bepillantást nyerhettek az igazságszolgáltatás működésébe is.

A helyi sajtó is élénk figyelemmel kísérte a rendezvényt. A Szolnok TV képes beszámolója az alábbi linken érhető el:

http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=35288

Utolsó frissítés:

2016.04.29.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges