I. világháború 1914-1920

 
Gyűjtsük és őrizzük meg együtt a múlt idők emlékeit!
   
   
 

A Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára felhívással fordul a megye lakosaihoz a múlt írásos emlékeinek megőrzése és összegyűjtése érdekében.

 

Kérjük Önöket, ha őriznek bármilyen, az adott időszakhoz kapcsolódó dokumentumot (napló, levél, levelezőlap, tábori lap, családi fotó), osszák meg velünk, és juttassák el a levéltárhoz!

 

 

 

Az I. világháború (1914–1918), illetve tágabb történeti kapcsolódásaiban az azt lezáró béketárgyalások és békekötések (1918–1920) 100. évfordulója alkalmat teremt arra, hogy a világégés történéseire és következményeire vonatkozó, a köz- és magángyűjtemények maradandó értékű irategyütteseit a levéltárak feltárják, szükség esetén begyűjtsék, nyilvántartsák, feldolgozzák és hozzáférhetővé tegyék.

Tegyünk közös lépéseket a világháború történeti hagyatékának megmentésére, tárjuk fel együtt az eddig még ismeretlen, magángyűjteményekben található iratokat!

A levéltár természetesen tiszteletben tartja, hogy sokan nem szívesen válnak meg – elsősorban érzelmi okokból – családi emlékeiktől. Ebben az esetben a dokumentumot digitalizáljuk, és az eredeti iratot, képet visszaszolgáltatjuk a családnak.

 
Elérhetőségeink:
 
Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltára
4024 Debrecen, Vármegyeháza utca 1/B.
 Telefon: +36 52 503 296
 e-mail: hbml@mnl.gov.hu

 

CsatolmányMéret
PDF icon Felhívás180.77 KB