Jelenlegi hely

Újra fogadjuk a kutatókat és az ügyfeleket

A Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárának csökkentett nyitvatartási rendje
2021.04.16.
A járványügyi korlátozások enyhítésével a Magyar Nemzeti Levéltár vezetése engedélyezte a levéltár kutató- és ügyfélszolgálatának újbóli megnyitását, az előírt egészségügyi óvintézkedések betartása mellett. Ezzel bő egy hónapnyi kényszerű szünet után a kutatók újra birtokba vehetik a levéltár kutatótermeit.

 

A Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárának
csökkentett nyitvatartási rendje

 

Tájékoztatjuk kedves kutatóinkat, hogy a Magyar Nemzeti Levéltár Hajdú-Bihar Megyei Levéltárának (MNL HBML) kutatótermei 2021. április 19-től újra – előzetes bejelentkezéssel, korlátozottan – látogathatók. Az iratok kiadásának első napja 2021. április 20. kedd. A kutatók és a kollégák biztonsága érdekében az alábbi rendelkezések mellett vehetők igénybe szolgáltatásaink.

 

Általános és egészségügyi rendelkezések

  • Cél a személyes érintkezés minimalizálása, így csak a kutatótermek tartanak nyitva. Személyes tájékoztatás igénybevételére, levéltári konzultációra továbbra sincs lehetőség.
  • Kérjük, csak akkor jöjjön kutatni, ha megvan a pontosan kutatni kívánt irat jelzete. Egyéb esetekben előzetesen konzultáljon e-mailben vagy telefonon az illetékes kollégákkal. E-mail címünk: kutatoszolgalat.hbml@mnl.gov.hu
  • Étkezés a levéltár épületében kutatók részére nem lehetséges.
  • A kutatótermekben és egyéb munkaszobákban, közös helyiségekben kötelező az arc maszkkal való eltakarása.
  • A bejáratoknál, illetve a kutatóteremben a kutatás megkezdése előtt a kézfertőtlenítők használata kötelező.

 

Kutatótermi rendelkezések

Nyitva tartás:

  • Keddtől csütörtökig 8.00–11.45 és 12.15–15.30 között, pénteken 8.00–11.45 és 12.15–13.00 között tartanak nyitva a kutatótermek.

Bejelentkezés:

  • A kutatótermek befogadóképessége a biztonságos távolságtartás (1,5 m) betartása érdekében korlátozott, a kutatóterem nagyságának függvényében.
  • A Központi Kutatóterem befogadóképessége számítógépen történő kutatásra 2 fő, papír alapú dokumentumok kutatására 4 fő. A Kossuth utcai Kutatóteremben 2 fő, a Hajdúböszörményi Fióklevéltár kutatótermében egy időben 3 fő kutathatja a levéltári iratokat.
  • Kutatni csak előzetes bejelentkezés alapján lehet. Délelőttre (11.45-ig) vagy délutánra (12.15-től) telefonon (Központ: 52/503-297, Kossuth utcai Kutatóterem: 20/311-2556, Hajdúböszörményi Fióklevéltár: 30/637-7974), illetve a kutatótermek e-mail címére (Központ és Kossuth utcai Kutatóterem: kutatoszolgalat.hbml@mnl.gov.hu, Hajdúböszörményi Fióklevéltár: hajduboszormeny@mnl.gov.hu) küldött elektronikus levélben lehet időpontot foglalni.
  • Kérjük, minden esetben várja meg kutatótermi kollégáink visszaigazolását bejelentkezésével kapcsolatban!
  • Ha nem tud eljönni a korábban foglalt időpontjára, kérjük az adott kutatóterem kollégáinál írásban vagy telefonon jelezze azt!

Kutatás:

  • Az iratelőkészítések időtartamában nem történt változás. Iratok esetében a kéréstől számított 3 munkanap az előkészítési idő. Mikrofilmek, mutatókönyvek és térképek esetében 1 munkanap. Az időpontok foglalásánál erre legyenek figyelemmel!
  • A visszaadott iratokat 3 napra karanténba helyezzük, csak utána adható ki ismét kutatásra.
  • A kutatótermi számítógépek, mikrofilm-olvasók használata megengedett a melléjük kihelyezett kézfertőtlenítők használatával.
  • Saját íróeszközök (papír, toll, ceruza) használata kötelező, a levéltár jelen helyzetben nem tudja azt biztosítani, ahogy egyéb, kutatást könnyítő eszközöket sem (nagyító, kötettartó szivacs, babzsák stb.).

 

Eredményes kutatást kívánunk!

 

Szendiné dr. Orvos Erzsébet sk.
igazgató

 

Utolsó frissítés:

2021.09.13.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges