Jelenlegi hely

Elérhető az MNL HBML "Reformáció 500" honlapja

2016.05.15.
2016. április 6-án közel 100 fős közönség részvételével ünnepélyes keretek között, dr. Hafenscher Károly billentyű-lenyomásával elindult az MNL "Reformáció 500" projektjének honlapja, melynek keretében minden megyei tagintézmény - köztük a Hajdú-Bihar Megyei Levéltár is - saját alhonlappal rendelkezik.

„Debrecen városának, különösen a XVI-ik, XVII-ik és XVIII-ik századok folyamán, sőt még jelen századunk első felében is, rendkívül érdekes története van. Ami az említett időkben Debrecennel vagy Debrecenben történt, az igen sokszor érdekelte kisebb-nagyobb mértékben az egész hazát, annak szabadságát, a magyar nemzetiséget, a hazai reformált egyházat, a nemzeti művelődést stb. Debrecen a tiszta magyar népnek, különösen pedig a református magyaroknak hosszú idők folyamán keresztül, nem erőszakolt és bürokratikus, hanem természetes és őszintén szeretett fővárosa vala; bárki mit mondjon.

Révész Imre

Az MNL "Reformáció 500" projektjének honlapja az alábbi linken érhető el:

http://reformacio.mnl.gov.hu/

az MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltárának az alhonlapja pedig a következőn:

http://reformacio.mnl.gov.hu/hbml

vagy a Levéltár honlapjának Kiemelt projektek menüpontjából:

http://mnl.gov.hu/mnl/hbml/reformacio_500

 

Levéltárunk alhonlapját Szendiné dr. Orvos Erzsébet "Őrizzétek a betűket!" - 455 éves a Debreceni Nyomda című cikkével indítjuk útjára.

 

 

Utolsó frissítés:

2016.07.21.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges