Jelenlegi hely

Levéltár-pedagógia – Életünk lenyomatai a levéltárban

2019.12.12.

Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

2019. 11. 28.

 

2019. november 28-án „Életünk lenyomatai a levéltárban” c. levéltár-pedagógiai foglalkozásra került sor intézményünkben. A foglalkozáson a Roth Gyula Erdészeti, Faipari, Kertészeti, Környezetvédelmi Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 9. C osztályos kollégista tanulói vettek részt kollégiumi nevelőtanáruk kíséretében.

Ezen a foglalkozáson a diákok a középiskolai történelem tanórán tanult állampolgári ismereteket mélyítették el; és egészítették ki a történelem tantárgy részletes érettségi követelmény 12. témakörének a Társadalmi, állampolgári, pénzügyi és munkavállalói ismeretek elvárásainak megfelelően.

A levéltári iratok tanulmányozásával végig követhették, hogy életük során milyen hivatalos iratok keletkeznek róluk (születési, iskolai, házassági, halotti anyakönyvek; peres közjegyzői, földhivatali iratok … stb.) és mi lesz azok további sorsa. Továbbá állampolgárként, kutatóként és ügyfélként milyen levéltári szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

            Levéltár-pedagógiai óránk témáját tekintve szorosan kapcsolódott az MNL Hetedíziglen Család – Történet – Kutatás c. projektjéhez.

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, és további információra lenne szükségük a levéltár-pedagógiai foglalkozásokkal kapcsolatban, vagy bármilyen kérdésük van, készséggel és szívesen állunk rendelkezésükre elérhetőségünk valamelyikén!

 

Kapcsolattartó: Simonné Prezenszki Erzsébet, levéltáros

Email: leveltarpedagogia.sopron@mnl.gov.hu

Tel: +36-99-312-198

Tel: +36-20-258-3802

Web: http://www.mnl.gov.hu/gymsmsl

 

 

Utolsó frissítés:

2019.12.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges