Jelenlegi hely

Díjazottjaink a Legyél krónikás "E-emlék" kategóriájában

2024.07.23.

Beszámoló a „Legyél krónikás! című pályázat E-emlék” kategóriájának díjátadó rendezvényéről

2024. július 4-én került sor levéltárunkban a „Legyél krónikás! „E-emlék” kategóriájának díjátadójára, ahol Dr. Dominkovits Péter, a Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Vármegye Soproni Levéltárának igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd ismertette a Magyar Nemzeti Levéltár és Nemzeti Művelődési Intézet közös pályázatát, melyet 2024. áprilisában hirdettek meg a diákok és a felnőttek számára személyes és közösségi, családtörténeti vagy helytörténeti tárgyú emlékek témakörében „Legyél krónikás” címmel a Petőfi Kulturális Program keretében.

A felnőttek számára kiírt „E-emlék” alprogram pályázati hívó szava a visszaemlékezés volt. Ezen keresztül tehették közkinccsé a pályázók emlékeiket, életük emlékezetes eseményeit, valamint helytörténeti kutatásaik eredményeit.

A pályázatra érkezett pályamunkákat a Magyar Nemzeti Levéltár Győr-Moson-Sopron Vármegye Soproni Levéltárának munkatársaiból álló szakmai zsűri értékelte.

A három legjobb kiemelt díjazásban részesült pályamunkák, az elsőtől a harmadikig sorrendben szerző és cím szerint a következők:

 

Kelemen Endréné: „Az Életért”

Kiss Zsuzsanna: A felejtés ára

Jánossy András: Két keréken, múló reményben

 

Számukra egy emléklapot és ajándékcsomagot nyújtott át Dominkovitsné Szakács Anita, intézményünk főlevéltárosa.

Gratulálunk a díjazottaknak és minden pályázónak az elkészített dolgozatához!

Ezúton is köszönjük azt a sok időt, energiát, levéltári kutatást, amelyet pályamunkájának elkészítésébe belefektetett és hálásak vagyunk azért, hogy személyes élményét vagy családja, közössége történetét közkinccsé tette a Legyél krónikás! pályázatunk keretében.

A pályázatra beadott pályamunkákat a levéltár gondozásába vette és megőrzi.

A jelenlévők a díjátadót követően Dr. Kelemen Dávid és Simonné Prezenszki Erzsébet vezetésével egy tematikus levéltári sétán vehettek részt, mely mindkét épületrészünket érintette.

 

 

 

Utolsó frissítés:

2024.07.23.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges