Jelenlegi hely

A Soproni Levéltárba látogattak a közigazgatás jövőbeli szakemberei

2020.10.06.

A Soproni Levéltárba látogattak a közigazgatás jövőbeli szakemberei

 

Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának megkeresésére 2020. szeptember 29-én a hivatalban gyakorlaton lévő - Lackner Kristóf ösztöndíjas - fiatal szakembereinek tartottunk levéltári sétát.

Látogatói kérésre az ismertetés során főleg a Levéltár és a mindenkori közigazgatás kapcsolatának a megvilágítására helyeztük a hangsúlyt.

Levéltári sétánk során a hozzánk érkező látogatókkal felfedeztük a közigazgatás, a történetírás és a magánszemélyek számára is nélkülözhetetlen, de a köztudatban kevésbé megjelenő közgyűjteményt, a Levéltárat.

Sétálás közben bemutattuk az „írott források örök tárházának” működését, főbb feladatait; az általunk gyűjtött iratok sokszínűségét.

Az intézményben folyó munkálatok, feladatok ismertetése során kitértünk arra is, hogy állampolgárként, kutatóként és ügyfélként milyen levéltári szolgáltatásokat vehetnek igénybe a hozzánk érkezők.

Végigjártuk a levéltár nyitott (kiállító termeket) és a nyilvánosság elől elzárt (raktár) helységeit. Betekintést engedve kíváncsi látogatóinknak a tölgyfa szekrények tartalmába is. 

A foglalkozásra a pandémiás szabályok (létszám, maszk használat, távolságtartás) betartásával került sor!

Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, és további információra lenne szükségük a levéltár-pedagógiai foglalkozásokkal kapcsolatban, vagy bármilyen kérdésük van, készséggel és szívesen állunk rendelkezésükre elérhetőségünk valamelyikén!

 

Kapcsolattartó: Simonné Prezenszki Erzsébet, levéltáros

Email: leveltarpedagogia.sopron@mnl.gov.hu (link sends e-mail)

Tel: +36-99-312-198

Tel: +36-20-258-3802

Web: http://www.mnl.gov.hu/gymsmsl

Utolsó frissítés:

2020.10.06.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges