Az "ÉZI" 11. osztályos, történelem fakultációs tanulói a levéltárban

2018.04.12.

 

2018. április 10-én a Kecskeméti Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 11. osztályos történelem fakultációs diákjai látogatták meg intézményünket.

Vendégeinket Hlbocsányi Norbert fogadta, bemutatta az intézményt és interaktív előadás keretében beszélt a szakma alapjairól. Részletesen bemutatta az itt őrzött  irattípusokat: különböző évszázadok leveleit, borítékjait.

A diákok kézbe vehettek néhány iratot eredetiben, megtapinthatták és összehasonlíthatták az anyagukat, illetve megismerkedtek a vízjelek világával is.

Ezt követően Tóth Szilárd XIX-XX. századi egykori népiskolákban használt nyomtatványokat, irkákat, órarendeket, értesítőkönyveket, osztálynaplót és egykori népiskolai épületek tervrajzait mutatta be, mesélt a korabeli iskoláztatás jellemzőiről, majd régi iskolai fotókkal színesítette előadását.

Ezt követően a levéltár munkatársainak vezetésével a tanulók rövid sétát tehettek az intézményegység legszebb részeiben, majd a pecsétnyomók és pecsétek világa került bemutatásra.

 

bkml

Ide kattintva fotógaléria nyílik!

Utolsó frissítés:

2018.04.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges