Lezárult az Utazás Wittenbergbe című reformációtörténeti vetélkedő

Sikeresen szerepeltek a gyulai diákok
2017.10.27.
2017. október 21-én véget ért a Magyar Nemzeti Levéltár „Utazás Wittenbergbe” című országos reformációtörténeti tanulmányi versenye.

Az általános iskolai korcsoportban a Magvető Református Általános Iskola csapata 3., dobogós helyezést ért el. Szívből gratulálunk Timár Rebekának, Tyukodi László Sebestyénnek, Székács Márknak és felkészítő tanáruknak Schriffertné Szigeti Juditnak a szép eredményhez!

A döntő során három feladatban mérkőztek meg a diákok:

  1. Korabeli újság 1541-ből, amelyben többek között interjút kellett készítsenek a reformáció egy kiemelkedő alakjával. A verseny napján bemutatták munkájukat, szóban is kiemelve annak központi elemeit, elmondhatták tapasztalataikat az újság szerkesztésének folyamatáról.
  2. Templomépítési tender, ahol egy evangélikus templom építésének nehézségeivel kellett megküzdjenek, makettet vagy tervrajzot készíthettek, a verseny napján pedig szóban tárhatták az elbírálók elé pályázatukat
  3. Érvelés egy megadott probléma kapcsán (például: reverzális kérdése).

A feladatok sokszínűségéből is kitűnik, hogy a verseny a történelem ismeretén túl lehetőséget adott a csapatoknak egyéb készségek használatára, elsajátítására, az információk kreatív felhasználására.

Utolsó frissítés:

2017.10.31.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges