„Pro Archivo Nationali” díjat adtak át a Magyar Nemzeti Levéltárban

2017.12.08.
2017. december 6-án második alkalommal adták át a „Pro Archivo Nationali” díjat, amelyet Dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár korábbi főigazgatója alapított, 2016-ban. Az elismerést azon kollégák kapják, akik a levéltár kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a szakterületük fejlődését, a szervezet integrációját elősegítő dolgozói.

Az országos és megyei levéltárak 2012. október 1-jén történt integrációját követően fontos, hogy a díj a Magyar Nemzeti Levéltár szakmai egységességét, a levéltári szakmai tevékenység sokszínűségét, a munkakörök változatosságát egyszerre szimbolizálja.

Az elismerés odaítéléséről a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettesei, a megyei levéltár-igazgatók, a főosztályvezetők és a gazdasági igazgató javaslatai, illetve a főigazgató által létrehozott héttagú bizottság felterjesztése alapján a Magyar Nemzeti Levéltár Főigazgatója döntött.

A díjat három kategóriában ítélik oda: a tudományos munkakörben foglalkoztatottak az I. (arany), a levéltári szakmai munkakörben foglalkoztatottak a II. (ezüst), míg a nem levéltári szakmai munkakörben foglalkoztatottak a III. fokozatot (bronz) kapják. A díjat évente fokozatonként egy-egy személy, az intézmény főfoglalkozású, határozatlan időre kinevezett dolgozója kaphatja. A kitüntetett adományozást igazoló okiratot, emléklapot és rendkívüli jutalmat vehet át.

Az idei díjazottak:

I. kategória: L. Balogh Béni, az MNL tudományos titkára

II. kategória: Katona Péter Károly, az MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltárának adatrögzítője

III. kategória: Nemesné Zsigmondi Erzsébet, az MNL gazdasági igazgatója

Utolsó frissítés:

2018.01.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges