Jelenlegi hely

„Pro Archivo Nationali” díjat adtak át a Magyar Nemzeti Levéltárban

2017.12.08.
2017. december 6-án második alkalommal adták át a „Pro Archivo Nationali” díjat, amelyet Dr. Mikó Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Levéltár korábbi főigazgatója alapított, 2016-ban. Az elismerést azon kollégák kapják, akik a levéltár kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a szakterületük fejlődését, a szervezet integrációját elősegítő dolgozói.

Az országos és megyei levéltárak 2012. október 1-jén történt integrációját követően fontos, hogy a díj a Magyar Nemzeti Levéltár szakmai egységességét, a levéltári szakmai tevékenység sokszínűségét, a munkakörök változatosságát egyszerre szimbolizálja.

Az elismerés odaítéléséről a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettesei, a megyei levéltár-igazgatók, a főosztályvezetők és a gazdasági igazgató javaslatai, illetve a főigazgató által létrehozott héttagú bizottság felterjesztése alapján a Magyar Nemzeti Levéltár Főigazgatója döntött.

A díjat három kategóriában ítélik oda: a tudományos munkakörben foglalkoztatottak az I. (arany), a levéltári szakmai munkakörben foglalkoztatottak a II. (ezüst), míg a nem levéltári szakmai munkakörben foglalkoztatottak a III. fokozatot (bronz) kapják. A díjat évente fokozatonként egy-egy személy, az intézmény főfoglalkozású, határozatlan időre kinevezett dolgozója kaphatja. A kitüntetett adományozást igazoló okiratot, emléklapot és rendkívüli jutalmat vehet át.

Az idei díjazottak:

I. kategória: L. Balogh Béni, az MNL tudományos titkára

II. kategória: Katona Péter Károly, az MNL Hajdú-Bihar Megyei Levéltárának adatrögzítője

III. kategória: Nemesné Zsigmondi Erzsébet, az MNL gazdasági igazgatója

A rendezvényen sor került a Magyar Nemzeti Levéltár Megyei Levéltárainak éves címadományozásaira is. Buknicz Józsefné, Dr. Bíró Györgyné Héjja Julianna, Rotár Krisztina, Kovács Attiláné, Hegedüs Zoltán, Kládek László, Szepessyné Judik Dorottya, Nübl János, Nagy Dóra, Aradi Gábor, Egervölgyi Éva, Kovács Sándorné, Kemény Erika és Pintyőke Gábor tanácsosi, Róna–Csorba Anikó és Pozsgai Erika munkatársi, Polán Miklósné valamint Bozsik Zoltán főmunkatársi címben részesültek.

Utolsó frissítés:

2018.01.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges