Daróczi út

Daróczi úti ideiglenes kutatószoba
 

 

Milyen iratok kutathatók ebben a kutatóteremben?
A Daróczi úti épületben az 1945 utáni Politikai Kormányszervek és Pártiratok Főosztálya iratai találhatók.

Az 1945 utáni Politikai Kormányszervek és Pártiratok Főosztályának összesített iratlistája Office spreadsheet iconitt érhető el.
A kizárólag mikrofilmen vagy digitálisan kutatható iratok listája.
Az Iratanyag leírása menüpont alatt, fondfőcsoportok szerint lebontva részletes leírás található az itt kutatható iratokról.


Ha a keresett iratot a scopeQuery hierarchikus fastruktúrájában szeretné megjeleníteni, itt teheti meg.

 

Kutatási korlátozások
Kutatás a Daróczi úti ideiglenes kutatószobában – a szűk kapacitás miatt – csak előzetes időpontfoglalás alapján lehetséges. Időpontot a kitöltött űrlap daroczikutato@mnl.gov.hu címre való megküldéssel lehet foglalni. Időpontot abban az esetben adunk, ha a kutatónak már van látogatói jegye, kutatási kérelme, (a kiállítástól számított harmadik naptári év végéig) érvényes támogató nyilatkozata, és ha megírta pontosan mit szeretne kutatni.

 

Kutatási rend
A Daróczi úti ideiglenes kutatószoba kutatási rendje itt olvasható.

 

Beiratkozás
Látogatói jegy és a kutatási kérelem kiállítása a Bécsi kapu téri Információs Irodában történik (1014 Budapest, Bécsi kapu tér 2–4. fsz. 18.)
Az Országos Levéltár Lángliliom utcai kutatótermében leadott támogatói nyilatkozatok és átvett látogatói jegyek is érvényesek a Daróczi úti ideiglenes kutatószobában.

 

Másolatok megrendelése, fizetés, számla átvétele
Másolatok átvételére, azok kifizetésére, fotójegy vásárlására szintén a Bécsi kapu téri Információs Iroda munkatársainál van lehetőség.

 

Digitális kutatás
Ebben a kutatószobában digitális kutatásra nincsen lehetőség. Az elektronikusan elérhető segédletekhez két számítógép áll a kutatók rendelkezésére.

 

Kapcsolat
Tel.: (+36-1) 225-2865 (kutatóterem)
        (+36-1) 225-2896 (referensek, hadigondozási ügyek)
info@mnl.gov.hu
daroczikutato@mnl.gov.hu