A „szürke eminenciás” aranyat érő oklevelet kapott

Rangos versenyen szerzett első helyezést levéltárunk ifjú kutatója! Gratulálunk Juhász Gergelynek!
2019.05.27.
A koronázási jelvényegyüttes témaköre szerepelt a történelemverseny döntőjében.
 

A koronázási jelvény­együttest, ezt mutatja a dolgok állása, Tolna megyében jelenleg Juhász Gergely ismeri a legalaposabban. Erről ugyanis hivatalos irattal, „aranyat érő” oklevéllel rendelkezik a Szekszárdi Garay János Gimnázium 11. B osztályos tanulója.

A tizenhét éves diák nemrég Budapesten, a Hozz rá víg esztendőt… című történelmi verseny országos döntőjében bizonyította tudását. A záró, harmadik fordulóban a Szent Korona és a magyar királyi koronázási jelvények témakörben mérték össze felkészültségüket a fiatalok. A szóbeli és írásbeli feladatok mellett kisfilmet is kellett készíteni, Szülőföldem és a Szent Korona címmel. A szekszárdi fiatal mindenkit maga mögé utasított.

 

– Az eredmény nagyon meglepett, mert eddig csak egyetlen alkalommal, nyolcadikos koromban sikerült bejutnom történelemverseny országos döntőjébe – mondta Juhász Gergely. – Voltaképpen amolyan „szürke eminenciásként” sikerült megszereznem a győzelmet. Mindez természetesen nem sikerült volna felkészítő tanárom, dr. Gesztesi Enikő nélkül. Rengeteg időt és energiát szánt arra, hogy minden tökéletesen egyben legyen az utolsót fordulóra. Ugyanígy köszönettel tartozom barátaimnak a kisfilm elkészítésében nyújtott segítségükért, valamint hasonló okok miatt a Tolnai Megyei Levéltár munkatársainak és Kajdacs község néhány lakosának. Számomra a verseny és az elért eredmény örök emlék marad, amire rendkívül büszke vagyok.

 

Fotó: Beküldött kép

Juhász Gergely számára a történelem a nagy kedvenc. Emellett a labdarúgásnak hódol, mint a Szekszárdi UFC U19-es csapatának kapitánya, amely jelenleg a másodosztályú bajnokságban szerepel.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-szurke-eminencias-aranyat-ero-oklevelet-kapott-1660346/

Utolsó frissítés:

2019.06.27.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges