Jelenlegi hely

Pályázati felhívás: Az Év Múzeumbarát Osztálya Díj 2015/16

Legyetek Ti az Év Múzeumbarát Osztálya!
2015.09.25.
Az esztergomi múzeumok és az MNL Komárom-Esztergom Megyei Levéltára több évtizedes együttműködése nyomán a 2015/16. tanévben meghirdeti Az Év Múzeumbarát Osztálya pályázatot.

Ki pályázhat?
Esztergomi általános és középiskolai osztályok. A programban való részvétel feltétele az első múzeumlátogatás során, a pecsétgyűjtő füzet átvételekor történő regisztráció.

Mitől leszünk múzeumbarát osztály?
A tanév során látogassatok el minél többször a város múzeumaiba, a Dzsámiba és a Levéltárba! Ismerjétek meg a kiállításokat, vegyetek részt programokon, kiállításmegnyitókon, pályázatokon és vetélkedőkön! A középiskolások egyes múzeumokban közösségi szolgálatot is vállalhatnak. A múzeumlátogatásokért, eseményekért pecséteket kaptok a pecsétgyűjtő füzetetekbe. Az év során a legtöbb pecsétet összegyűjtő osztályok közül kerül ki a végső nyertes.

Mit kap a nyertes osztály?
Pontos részleteket nem árulhatunk még el, de a nyertes osztály számára mindenképpen emlékezetes élményt biztosítunk:)

Mikor kezdhetjük a pecsétgyűjtést?
A pályázat 2015. szeptember 4-én indul. Az első múzeumlátogatás alkalmával regisztráljatok a pénztárnál, és máris megkapjátok a gyűjtőfüzetet.

Meddig lehet gyűjteni a pecséteket?
Egészen 2016. április 29-ig minden múzeumlátogatás pontot érhet az osztálynak. Az utolsó látogatás alkalmával adjátok le a füzetet a pénztárban!

Minden pecsét egyforma értékű?
Nem. Három különböző pontértékű pecsétet kaphattok:
1 pontos pecsét: minden múzeumlátogatásért, ha minimum az osztály 20 %-a részt vett rajta. Jöhettek iskolai időn kívül is!
3 pontos pecsét: kiállításmegnyitón, rendezvényen való részvétel, múzeumpedagógiai foglalkozás/óra igénybe vétele (itt is érvényes a 20%-os minimum)
5 pontos pecsét: közösségi szolgálatos munkáért, illetve vetélkedőn, pályázaton való részvételért.

Fontos: minden múzeumhoz kapcsolódó, pecsétet érő tevékenységről töltsetek fel 1 db képet a pályázat Facebook oldalára! Havonta a legtöbb „lájkot” kapó képért plusz 1 pont jár az osztálynak!

A múzeumi szolgáltatásokért fizetni kell?
Amennyiben azok nem ingyenes programok, illetve nincs az iskolának az adott program igénybevételére vonatkozó egyedi megállapodása a múzeummal az ingyenességről, akkor meg kell váltani a belépőjegyet. A pályázatra való regisztráció nem jogosít automatikusan ingyenes belépésre!

Hol kaphatunk további információkat a pályázatról?
A regisztrációt követően e-mailben folyamatosan tájékoztatunk benneteket a lehetőségekről, az aktuális múzeumi programokról - és Ti is kérdezhettek, ha segítségre van szükségetek. A pályázat Facebook oldalán is igyekszünk minden fontos információt megjelentetni.

Akkor, kezdhetjük?
Szedd össze az osztálytársaidat, egyeztessetek tanáraitokkal, és irány a múzeum!

Keressétek a Facebookon: Az Év Múzeumbarát Osztálya - Esztergom

Utolsó frissítés:

2017.04.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges