Jelenlegi hely

Múzeumok Őszi Fesztiválja, 2015

2015.09.15.
Az idei évben az MNL Komárom-Esztergom Megyei Levéltára is részt vesz a Múzeumok Őszi Fesztiválján. Levéltárunk a következő programokkal szeretné megörvendeztetni látogatóit:

Találkozás a nagy háborúval
Ezt a programot a „Múzeum a bőröndben” című esemény alkalmából rendezzük meg, így látogatóink megtekinthetik I. világháborús gyűjteményünk digitalizált változatát, ugyanis „házhoz megyünk” gyűjteményünkkel. Az érdeklődők meghallgathatják az ahhoz kapcsolódó rövid előadást. S aki szeretné, megcsillogtathatja tudását, s kitöltheti kérdőíveinket a témával kapcsolatban.
Ezt a programunkat előzetes egyeztetés alapján vehetik igénybe az érdeklődők.
Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:
Tel.: 33/500-405
e-mail: keml@mnl.gov.hu

Hihet a szemének? - hamisítási esetek
Ezen programunk keretén belül látogatóink játékos formában ismerkedhetnek meg az oklevél-hamisítással. Kik voltak a hamisítók? Miért hamisítottak? Mi volt a büntetése a hamisítóknak? Programunkat 2015. november 6-án rendezzük meg Levéltárunk főépületében, Esztergomban a Vörösmarty utca 7. szám alatt. Ez egy remek program az egész család számára, hiszen kicsik és nagyok egyaránt részt vehetnek rajta és élvezhetik a rejtély felderítését. Épületünkben több állomást helyezünk el a résztvevők számára, s ezek végigjárása közben göngyölíthetik fel az ügyet. Minden egyes helyszínen a hamisítási folyamat egy újabb mozzanatára derül fény, míg végül az egész ügy lelepleződik a látogatók szeme előtt. Aki nem hiszi, járjon utána! Jöjjenek és derítsék ki Önök!
 

Utolsó frissítés:

2017.04.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges