Így telt a Múzeumok Éjszakája a kecskeméti levéltárban

2023.06.27.

 

MNL BKVL

Az MNL Bács-Kiskun Vármegyei Levéltára az idei Múzeumok Éjszakáján is sok színes programmal várta az érdeklődőket, amelynek legnagyobb attrakcióját Nőtörténeti mozaikok címmel megnyílt, legújabb időszaki kiállításunk jelentette.
A tárlaton intézményünk kecskeméti részlegében 2023 tavaszán megkezdett nőtörténeti kutatómunka első eredményeit tettük közzé, részben eredeti, részben pedig digitális másolatok felhasználásával készült tablókon, tárlókban.
 
A hozzánk látogató picivel több mint félezer látogató bepillanthatott a levéltári raktárakba is, ahol munkatársaink vezetésével túrákon vehettek részt.
 
A gyerekeknek és játékos kedvű felnőtteknek most is rendelkezésre álltak a saját készítésű ügyességi és fejtörő játékaink. A bejáratnál a már hagyományos és nagy kedvencnek számító pecsételésre volt lehetőség letűnt idők pecsétnyomóival.
 
A számítógépek világhoz szokott ifjúság pedig a Magyar Nemzeti Levéltár Archie nevű online játékán tehette próbára ügyességét.
 
Az idén először kincskeresést is szerveztünk, ahol a kitartó és ügyes gyerekek egy "aranytömbbel" a kezükben távozhattak.
 
A legkisebbek kedvéért pedig idén újra felállításra került a már sajtóhíres, régi kiselejtezett dobozokból felépített, dobozvárunk.
 

 

Utolsó frissítés:

2023.06.27.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges