Jelenlegi hely

Tudásközpontot kap a város

2019.06.12.

Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata és a kormány 2016-ban kötött együttműködési megállapodást a Modern Városok Programban megvalósuló fejlesztésekre. A programban többek között új interaktív könyvtár és levéltár építésére kapott ígéretet a város.



A tervezés során az önkormányzat munkatársai és a két intézmény képviselői között lezajlott egyeztetéseknek köszönhetően egy jól kihasználható, igényes épület építése kezdődhet ősszel, tájékoztatott Ács Rezső polgármester.

– A projekt megvalósításához 4,1 milliárd forint áll a város rendelkezésére. A tudásközpontban mintegy 2500 négyzetméteren interaktív könyvtárat alakítanak ki a most négy helyen működő Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár 364 ezer dokumentumból álló gyűjteménye számára. A szintén négy telephelyen működő levéltár 12 ezer folyóméternyi iratanyaga 1700 négyzetméteres területen kap helyet, emellett 1500 négyzetméteren közös használatú előadó-, oktató- és kiállítótermeket

A www.tudaskozpontszekszard.hu honlapon virtuális séta nyújt betekintést az új épületbe Illusztráció: tudaskozpontszekszard.huEzenkívül 62 parkolóhelyet is létesítenek a Hunyadi és Tartsay Vilmos utca által határolt területen.

A beruházás célja egy korszerű, a mai felhasználói igényeknek megfelelő megyei könyvtár és tudásközpont létesítése, amely az európai uniós szakmai követelményeknek megfelelően a város és a megye lakosságának információs és dokumentumigényét szolgálja, valamint közösségi, kulturális és szabadidős programok befogadására is alkalmas. A megvalósuló új könyvtárat az épület adottságai és korszerű felszereltsége alkalmassá teszi majd a lakosság eddiginél szélesebb körének kiszolgálására – áll a Polgármesteri Kabinet sajtóközleményében.



https://www.lokal.hu/2019-05-tudaskozpontot-kap-a-varos/
 

Utolsó frissítés:

2019.06.27.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges