Jelenlegi hely

Szekszárdi tudásközpont – megvan a nyertes árajánlat!

Teol-on a Szekszárdi tudásközpontról megjelent cikk
2021.05.06.

A szekszárdi tudásközpont 2023-ban készülhet el, a megvalósítás lehetőségét a ZÁÉV Építőipari Zrt. kivitelező nyerte el.

A szekszárdi önkormányzat a Modern Városok Programban kezdeményezte az új interaktív könyvtár és levéltár kialakítását, amelyre a kormány eddig több mint 4 milliárd forint támogatást biztosított. A város a beruházás előkészítését, tervezését 2017-ben elindította. A beruházás állami tulajdonú ingatlanon valósul meg, ezért az állami magasépítési beruházásokra vonatkozó jogszabályok szerint a megvalósítást a Beruházási Ügynökség (BMSK Zrt.) végzi.

A kivitelezésére irányuló feltételes közbeszerzési eljárás lezajlott. A legalacsonyabb árat tartalmazó ajánlatot a ZÁÉV Építőipari Zrt. ajánlattevő nyújtotta be, a nyertes ajánlattevő ajánlati ára ötszázalékos tartalékkerettel bruttó 7,3 milliárd forint – olvasható Liebhauser János, a megyei könyvtár igazgatójának – Face­book bejegyzésében, melyben a Krucsainé Herter Anikó helyettes államtitkártól származó információkról tájékoztatott.

A beruházás megvalósításához szükséges többlettámogatás a Kormány döntését követően biztosítható. A kivitelezés szerződésben rögzített teljesítési ideje hatszáz naptári nap, tehát – az újabb döntés időigényét is figyelembe véve – 2021. júliusi munkakezdés esetén a munkálatok 2023. februárban befejeződhetnek.

A szükséges eszközbeszerzések, próbaüzemek, valamint a költözést követően az új szekszárdi tudásközpont – a jelenlegi ütemezés szerint – 2023 nyarán megnyílhat, és a város a kormány támogatásának köszönhetően méltó, modern, a legkorszerűbb infrastruktúrával felszerelt új könyvtárral és levéltárral gazdagodik.

Teol cikk:

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szekszardi-tudaskozpont-megvan-a-nyertes-arajanlat-3667834/

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-tudaskozpont-ket-ev-mulva-nyaron-nyilhat-3663016/

Utolsó frissítés:

2021.07.08.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges