Jelenlegi hely

Múltat idéz a szekszárdi levéltáros új kötete

2018.11.12.

Kaczián János nyolcvan éves. Szekszárdi népművelő, nyugalmazott levéltáros, a Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület oszlopos tagja, korábban, húsz éven át, elnöke. Rengeteget olvasott és rengeteget írt eddigi pályafutása során, s most magánkiadásban megjelentette Múltidéző című könyvét.

– Összegző, de nem záró kötet ez – hangsúlyozza –, hiszen még vannak terveim. Azt mutatom be benne, magamnak is, hogy mit végeztem, hol tartok.

Szekszárdi, illetve Tolna megyei információk, adatok, személyek, sztorik ismertetésére vállalkozott a szerző: százhét írás háromszáznegyven oldalon, amit így ajánl: Tanulható valami a múltból? Annyi bizonyosan, hogy szerényebbek legyünk.

Saját publikációi közül válogatott a helytörténet-kutató, melyek 1977 és 2017 között jelentek meg, könyvekben, folyóiratokban.

Hogyan került Szent István Tolna megye címerébe? Liszt Ferenc, Pollack Mihály kapcsolata a várossal, Bunyaszekszárd krónikája, és más érdekességek várják az olvasót az új kötetben. Első bemutatója Bonyhádon lesz, januárban, a Honismereti Kör szervezésébe

Kaczián Jánosnál az ismeretszerzés: életforma. Soha nem lehet betelni vele. A honismeret pedig a nemzeti örökséget becsülő állapot, illetve szemlélet. Nemzeti tudatunk környezetvédelme.

 

https://www.teol.hu/kultura/helyi-kultura/multat-idez-a-szekszardi-leveltaros-uj-kotete-1362788/

Utolsó frissítés:

2018.11.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges