Jelenlegi hely

Humán tagozatosok a levéltárban

2022.09.12.

A 2022/2023-as tanév első teljes hetének utolsó látogatói voltak a Garay János Gimnázium 10. osztályos tanulói, akik Nagy László kalauzolásával érkeztek, immár visszatérő vendégekként a levéltárba. 

A diákok ezúttal a 18. századi magyar történelemhez kapcsolódóan először az 1715. és 1720. évi összeírásokat ismerték meg, majd röviden bemutatásra kerültek az MNL online is elérhető egyéb adatbázisai az Adatbázisok Online felületén. Miután az előző alkalommmal a családkutatás került fókuszba, ezért a tanulók egyrészt ehhez kapcsolódva, másrészt gondolva az elkövetkezendő témakörökre, megismerkedtek az I. és II. világháborúhoz kapcsolódó adatbázisainkkal, a Virtuális Emlékparkkal és a Szovjetunióba elhurcoltak adatbázisával is.

Az online adatbázisok ismerete, használata rendkívül hasznos segítséget nyújthat a közoktatásban tanulók számára. Egy-egy témakörön belül lehetőség adódik a megye életének részletesebb megismerésére, megtanulhatják a diákok a történeti szempontú összehasonlító vizsgálatok elvégzésének módszerét a tankönyvi feladatokon túl, részletesebb, lakóhelyhez köthető adatokkal. 

Utolsó frissítés:

2022.09.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges