Jelenlegi hely

Családtörténeti Kutatóhelyek Baráti Köre levéltárunkban

2022.09.09.

A Családtörténeti Kutatóhelyek Baráti Körének tagjait fogadta levéltárunk 2022. szeptember 8-án. Az ország számos településéről érkező kutatók többsége nem járt még Tolna megye székhelyén, ezért első programpontként egy idegenvezetéssel egybekötött városnézésen vehettek részt, amíg felsétáltak az autóbusz-pályaudvartól a Béla király téren álló Vármegyeházáig.

A séta során vendégeink megismerhették nevezetes köztéri szobrainkat, középületeinket, köztereinket, Szekszárd és Tolna megye prominens személyiségeit és néhány érdekes anekdotát a várossal kapcsolatban. A felmerült kutatói kérdésekre Marosi Tibor levéltárostól kaptak választ, illetve segítséget a tagok. A könyvtárunkban Muthné Darócz Szilvia könyvtáros segítségével ismerkedhettek meg meg az érdeklődők néhány különleges kötetünkkel. 

Az egész naposra sikerült program során a 16 fős társaság rendkívül nyitott és érdeklődő volt: a digitális adatbázisokban való kereséstől kezdve a levéltár-pedagógiai fejlesztéseinkig, a levéltárunkban kutatható anyag fontosabb jellemzőiig szinte minden érdekelte őket. Többen jelezték, hogy a jelenleg építés alatt álló új levéltárba is szívesen ellátogatnának.  Bízunk benne, hogy jövő ilyenkor már az új helyünkön is fogadhatjuk majd ezt a levéltári kutatásokban otthonosan mozgó, tapasztalt csapatot. 

 

Utolsó frissítés:

2022.09.09.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges