Jelenlegi hely

Babitsos táborozók a levéltárban

Szerző: Hecker Henrietta
2021.06.23.
A Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola tanulói rendszeres levéltárlátogatóink már évek óta a tanév során, és nyári táboraik idején is.

A Szekszárdi Babits Mihály Általános Iskola nyári táborának első napján, 2021. június 21-én látogatott el levéltárunkba egy lelkes és kíváncsi csapat diák Babosné Csapó Erika és Szegedi Anikó tanárnők vezetésével. A táborozók egy része már ismerős terepen járt, hiszen 2020 őszén már voltak intézményünkben látogatáson. A Fehérlófia tematikus tábor résztvevői megismerkedtek a Vármegyeháza épületével és a levéltár funkcióival. Az őrzött iratok közül a legtöbb szó az anyyakönyvekről esett: szóba kerültek az anyakönyvek típusai, az anyakövezési szokások, a névadási divatok is. Végül a harmadik tematikus blokk a családi és önkormányzati címereken megjelenő jelképekkel és a koronázási jelvényekkel foglalkozott. 

A tanulók tele voltak jobbnál jobb kérdésekkel, kezdve azzal, hogy miért fog elköltözni a levéltár, egész odáig, hogy vajon melyik anyakönyvbe írták be régen a halva született babákat. Jó móka volt annak is utánajárni, hogy kinek mit jelent a neve. A kevésbé kötött tematika és a különleges helyszín szemmel láthatóan meghozta a gyerekek kedvét a kérdezésre. 

Utolsó frissítés:

2021.06.23.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges