Kincskeresés a Veszprémi Térképvándorral

2023.09.27.
Az MNL Veszprém Vármegyei Levéltára a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa támogatásával megvalósuló Kincskereső projekt keretében felső tagozatos általános iskolásoknak hirdetett helytörténeti vetélkedőt.

A vetélkedőt 2023. szeptember 28-án csütörtökön délelőtt rendezzük meg Veszprém belvárosában.

A helytörténeti vetélkedő a Veszprémi Térképvándor alkalmazás használatára épül, sok érdekes információval a belvárosi épületekről, híres veszprémi személyekről.  

A regisztrált csapatok a Hősök Kapujától (Várkapu) indulnak és 7 állomás teljesítését követően a Laczkó Dezső Múzeum épülete (Erzsébet sétány 1.) mellett felállított levéltári sátornál érnek célba. A levéltári sátorban a délelőtt folyamán a Magyar Nemzeti Levéltár restaurátorai tartanak bemutatót és kézműves foglalkozást a gyerekeknek.

A levéltári sátornál egy Térképvándor stand is üzemelni fog, ahol a VEB 2023-mal közösen fejlesztett Térképvándor applikációról adunk tájékoztatást, illetve helytörténeti sétát szervezünk, amire nagy szeretettel várjuk az érdeklődőket. A sétára személyesen a Térképvándor standnál lehet jelentkezni 9.00 és 10.30 között!

A program zárásaként 11.30-kor eredményhirdetésre  kerül sor a Múzeum előtti téren.

 

Indulhat a kincskeresés, kalandra fel!

 

 

Utolsó frissítés:

2023.10.05.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges