Jelenlegi hely

Ismét teltház a kecskeméti levéltárban

2018.06.25.

 

Az MNL Bács-Kiskun Megyei Levéltára idén már a 9. alkalommal vett részt az országosan meghirdetett Múzeumok Éjszakája programon. A kecskeméti kulturális forgataghoz intézményünk „A VÁROSHÁZA TITKAI” című kiállítással csatlakozott.  Az este folyamán - a tavalyi évhez hasonlóan – látogatóink száma meghaladta az ezer főt. Túlzás nélkül elmondható, hogy egyes időszakokban zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel a Kossuth téri ún. archaikus levéltári rész, még az éjféli záróra előtt is látogatók böngészték a kiállított dokumentumokat, tegyük hozzá legnagyobb örömünkre.

 

bkml

Az eseményt most is kiegészítették a levéltári raktárakban felállított infópontokon tartott kiselőadások. A kiállítótér egy részén pedig hagyományosan az aktívabb közönséget céloztuk meg, nem utolsósorban a gyerekeket, akik levéltári témájú fejtörőjátékokkal, színezőkkel, kirakóval játszhattak. A felnőttek pedig kvízjátékon tehették próbára tudásukat.

A kiállítás aprópóját egyrészről Kecskemét mezővárosként való első említésének 650. évfordulója adta, másrészről legfontosabb érvként a kecskeméti városháza építésének 125. évfordulója, ami nem mellesleg egyben a levéltár részleg évfordulója is, hiszen a városháza építésével egyidejűleg került kialakításra a Kecskemét város iratanyagát őrző levéltár.

Az érdeklődők megtekinthették azokat a pályázati dokumentumokat, melyet az egykori városi vezetés írt ki az új székház építésre, de láthatták a részletes tervrajzokat vagy a berendezési tárgyak minden részletre kiterjedő terveit. Szó esett az építésben részt vevő vállalkozókról épp úgy, mint a városházán megforduló ismert személyiségekről.

bkml

Ezúton mondunk köszönetet mindazon nem kevés hazai és külföldi látogatóinknak, akik kedves és dicsérő szavakkal illeték a rendezvényünket!

Köszönet illeti az esemény szponzorát a Kecskemét Írott Öröksége Alapítványt, amely nélkül a kiállítás nem jöhetett volna létre!

Valamint nem utolsósorban köszönjük a levéltári kollégáknak, akik munkájukkal, részvételükkel  segítették a rendezvény gördülékeny és precíz lebonyolítását!

bkml

bkml

bkml

bkml

bkml

Utolsó frissítés:

2018.09.20.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges