Jelenlegi hely

Erasmus Nap a levéltárban

2021.10.22.
A Nógrád Megyei Szakképzési Centrum tagintézményei közül elsőként a Kereskedelmi- és Vendéglátóipari Szakképző Iskola és Kollégium csatlakozott az Erasmus Plusz Programhoz tizenkét évvel ezelőtt. Eddig összesen tíz országban az intézmény nem kevesebb, mint 359 tanulója, 78 oktatója és 48 szakoktatója szerezhetett külföldön szakmai tapasztalatot. 
 A koronavírus világjárvány miatt sem tavaly, sem az idén nem tudták megvalósítani a programot, így a korábban elnyert támogatásoknak köszönhetően a következő két évben összesen 80 diáknak és 40 oktatónak tudnak az Erasmus programban helyet biztosítani.
Az iskola több éve csatlakozik az Európa-szerte megrendezett háromnapos programsorozathoz, az Erasmus Napokhoz. Október 15-én tanítás nélküli nap volt az iskolában, amikor is a „Hét Év, Hét Ország” nevet viselő akadályversennyel népszerűsítették a diákok körében a programot. 
 
Az iskola fontosnak tartotta, hogy a tanulóik megismerjék a város közintézményeit, azért az Erasmus-napi programot külső helyszíneken bonyolították le.
A megyeszékhely különböző pontjain, –  a könyvtárban, a múzeumban, a művelődési házban, a levéltárban és a TIT székházában – a gyerekek összesen hét feladatot teljesítettek. Intézményünkben a diákok hallhattak a családfakutatásról, és online, interaktív feladatot oldottak meg az oklevelek témakörében.
 

 

Utolsó frissítés:

2021.10.22.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges