You are here

Rendezvények

2023.11.09.
A Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság és a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Levéltára közös rendezvénye Jászfényszarun.
2023.09.13.
2023. szeptember 12-én a vármegyeháza dísztermében gyűltek össze a helytörténet iránt érdeklődők, hogy meghallgassák a levéltári kutatások eredményeiből született előadásokat.
Negyed évszázados levéltárunk helytörténeti konferenciája
2023.09.04.
Meghívó a TISZApART Moziba kiállításmegnyitóra
2023.08.23.
Augusztusban ünnepeljük a fotózás és a magyar fotózás világnapját, melyekről a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Levéltára a Mozgáskorlátozottak Nemzetközi Fotó- és Színesdia Pályázat (MONFODI) gyűjteményébe került pályamunkáiból készült válogatással emlékezik meg. A TISZApART Mozi galériájában 2023. augusztus 29-én nyíló kiállítás – mely Szolnok Napja ünnepi programsorozatának is része – a szolnoki székhelyű egykori alapítvány nemzetközi fotópályázataiból mutat be analóg technikával készült pályaműveket. Az állóképekbe fagyasztott pillanatok e mesteri példái kiválóan szemléltetik, hogyan lehet a minket körülvevő világot érdekesen bemutatni.
2023.08.18.
2023. augusztus 24-én a Tiszazugi Földrajzi Múzeum „História kicsiben és nagyban” – A Tiszazug és térsége a XX. században címmel a Magyar Géniusz Program keretében konferenciát, műhelybeszélgetést rendez. Az eseményen levéltárunk 3 munkatársa: Bojtos Gábor főlevéltáros, Mucsi László levéltáros és Vincze János Farkas levéltáros is előadást tart. A rendezvényen való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.
2023.04.26.
2023. április 25-én Jászfényszarura érkezett a Tabák Lajos szociofotóit bemutató vándorkiállításunk.
2023.03.27.
2023 tizenkettedik hetében három kiállításmegnyitó is szerepelt az MNL Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Levéltára programtervében. A vándorkiállítások egy szolnoki és két jászsági település közművelődési intézményeiben vendégeskednek néhány hétig.
2023.01.24.
Az elmúlt napokban két vándorkiállításunk is új, jászsági helyszínekre érkezett. Előbb január 19-én a Jászberényi Városi Könyvtárban nyílt meg Bedekovich Lőrinc színes, kéziratos térképeiből válogató tárlatunk, majd január 21-én a jászfényszarui Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár kiállítótermében gyűltek össze az érdeklődők, hogy megtekinthessék a szocialista településfejlesztés utolsó két évtizedének történetét elmesélő kiállításunkat. A két tárlatunkat a jászfényszarui Bedekovich Lőrinc Népfőiskolai Társaság is összekapcsolja, hiszen névadójukról kérésükre összeállított vándorkiállításunk nyomdaköltségeit (Jászfényszaru Város Önkormányzata és a Jászok Egyesülete anyagi támogatása mellett) ők állták, míg székhelyükre a Társaság ajánlására vihettük el a 20. század második felét felelevenítő tablóinkat.
Levéltári vándorkiállítás nyílik Jászfényszarun
2023.01.16.

Pages