MONFODI alkotásokból nyílt kiállítás a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtárban

2017.10.02.
A Magony László által életre hívott MONFODI (Mozgáskorlátozottak Nemzetközi Fotó- és Színesdia Pályázat) MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltárának ajándékozott több ezer darabos fénykép és színes dia gyűjteménye egy apró szeletét csodálhatták meg azok, akik 2017. szeptember 29-én eljöttek a Verseghy Ferenc Megyei Könyvtárban megrendezett kiállítás megnyitójára.

Az egybegyűlteket Czakóné Gacov Katalin, a könyvtár igazgatónője köszöntötte, majd Csönge Attila levéltár-igazgató ismertette e csodálatos hagyaték levéltárba kerülésének útját, köszönetet mondva Dr. Gulyás Évának, aki férje életművét közkinccsé tette és Kósa Károly helytörténésznek, aki felelősséggel bábáskodott a gyűjtemény sorsa felett.

A fotótárlat megnyitója az ÉN IS VAGYOK! Mozgássérült Generációk Érdekvédelmi Egyesülete – melynek Magony László maga is tagja volt – kétnapos rendezvénysorozatának egyik állomása volt egyben. Fehérváry Tünde, az Egyesület elnöke meleg szavakkal méltatta a MONFODI alapítóját és hobbija, munkássága gyümölcsének megtekintésére biztatta a tagokat, hiszen általuk, róluk, nekik is szól ez a kiállítás.

A kiállítás 2017. október 24-ig látogatható a könyvtár Verseghy Termében.

Utolsó frissítés:

2017.10.09.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges