Jelenlegi hely

Az EKF kapacitásfejlesztés második szakasza az MNL Veszprém Vármegyei Levéltárában

2023.02.14.
A VEB 2023 Zrt. 2022 márciusában írta ki veszprémi kulturális és közművelődési intézmények részére kapacitásfejlesztési pályázatának második szakaszát. A pályázat célja, hogy a 2023-as programévre való felkészülés jegyében előmozdítsa Veszprém város kiemelt közművelődési és kulturális intézményei, illetve legjelentősebb turisztikai attrakciói tekintetében a jógyakorlatok gyűjtését, és az intézmények kommunikációs és közönség-tájékoztatási rendszerének fejlődését.

 

Az MNL Veszprém Vármegyei Levéltára az OC-KPC/2-2022/683197 számú pályázatával 1.960.000 Ft-ot nyert el a munkatársak 90 órás angol nyelvtanfolyamon való részvételére, valamint az épület látogatóbarát és fenntarthatósági fejlesztéseire.

Levéltárunk az EKF programok megvalósításában leginkább érintett munkatársak angol nyelvtudásának fejlesztéséhez használta fel a támogatás egyik felét. Célunk, hogy a kollégák külföldi partnerekkel és a Veszprémbe látogató külföldi vendégekkel gördülékeny kommunikációt tudjanak folytatni. A külföldről érkező kutatói és ügyfeles megkereséseket az érintett munkatársak tudják fogadni és megválaszolni. Az angol nyelv A1-C1 tanfolyamot a Katedra Nyelviskola jóvoltából 2022. június 13. és 2022. december 12. között 6 fő munkatársunk sikeresen elvégezte.

A pályázati megvalósítás első szakaszában beszereztük az ún. zöld falat, amelyet elhelyeztünk a vármegyei levéltár vendégterében. A „zöld fal” segítségével tájékoztatjuk látogatóinkat a levéltár működése során alkalmazott környezettudatos jó gyakorlatokról.

Előkészületeket tettünk a további látogatóbarát és fenntarthatósági fejlesztések megvalósításához is. Tervezzük KONTAKT jelnyelvi tolmácsszolgálat beüzemelését a levéltári épületben, látássérültek és más fogyatékossággal élők segítését a levéltár szolgáltatásainak igénybevételében, továbbá a szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését az épületben.

Köszönjük a VEB 2023 EKF támogatását!

 

Utolsó frissítés:

2023.03.14.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges