Jelenlegi hely

Több ezer látogató a március 15-i ünnepségen az Országos Levéltárban

2017.03.16.
A Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltára március 15-én ismét kalandos időutazásra várta látogatóit, amelynek során kicsik és nagyok bepillanthattak az első felelős magyar kormány, és a minisztériumok életébe. Megismerkedhettek a hadügy-, a pénzügy-, a belügy-, a közlekedési és a vallás- és közoktatásügyi minisztérium munkájával, mindezt játékos formában.

A 3000-nél is több látogató a Felelős minisztériumot Buda-Pesten” – Eötvös, Kossuth, Széchenyi nyomábantematikájú programon a korszak legfontosabb szereplőit idézhette fel, kódolt üzeneteket fejhetett meg, ehhez kreatív tudásra és néhol családi csapatmunkára is szükség volt.

Rengeteg család látogatta meg a Bécsi kapu téri épületet, ahol a gyermekek az épület minden emeletén próbára tehették tudásukat, vagy adott esetben egy-egy történelmi társasjátékhoz, vagy kézműves foglalkozáshoz csatlakozhattak.

A földszinti kiállítótérben a pont egy éve, 2016. március 15-én nyílt Nyomot hagytak – Évszázadok, Személyiségek, Aláírások című kiállítás anyagát lehetett megtekinteni, óránkénti tárlatvezetéssel. Kollégáink minden esetben külön kiemelték a kiállítási anyagban látható 1848-as vonatkozású dokumentumokat.

Az eredeti 1848/49-es, az intézmény őrizetében lévő dokumentumok bemutatása az egész épületben folytatódott, ezeket az egyes állomásokon elhelyezett tárlókban tekinthették meg a látogatók.

Fotók: Varga Máté

Utolsó frissítés:

2017.04.12.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges