Levéltári konzultáció - szakdolgozathoz, doktori disszertációhoz, családkutatáshoz

2022.09.26.
Szakértői segítséget adunk a levéltári kutatás megkezdéséhez − díjmentes konzultáció keretében, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárában.

Forrásokból történelmet összerakni izgalmas dolog, amelynek első lépése a kutatási témára vonatkozó lehetséges iratok feltérképezése. A levéltár az iratokat sajátos logika szerint őrzi, amelynek megértése és a segédletek hatékony használata elsőre nem tűnik egyszerű feladatnak. Kérjen segítséget tapasztalt levéltárosainktól tanácsadásunk keretében!  

Levéltárosaink tájékoztatást adnak 

  • a kutatási témához illeszkedő szakirodalomról, 
  • a vonatkozó levéltári segédletekről és adatbázisokról, illetve azok használatáról, 
  • a kutatási témával kapcsolatban felmerülő más közgyűjteményi iratokról 
  • és a javasolt kutatási módszertanról.

 

Kiknek ajánljuk? 

  • akik jól körülhatárolható kutatási témával rendelkeznek (pl. szakdolgozóknak, doktori disszertációt vagy más publikációt készítő kutatóknak) 
  • a témával kapcsolatban már végeztek előzetes tájékozódást, adatgyűjtést vagy családkutatás esetén összegyűjtötték a rendelkezésre álló adatokat 
  • konkrét kérdéseik vannak. 

 

A szolgáltatást 2022. szeptember 26-tól indítjuk újra. Levéltári konzultációt hétfői és pénteki napokon a Bécsi kapu téri és Lángliliom utcai épületünkben tartunk, a konzultáció időtartama 30-45 perc. A konzultációs szolgáltatásra a jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni. Az időpont módosítására legfeljebb kétszer van lehetőség.

A sikeres időpontfoglalásról visszaigazoló e-mailt küldünk, kérjük, ezt minden esetben várja meg.

Tovább a levéltári konzultációhoz

 

Utolsó frissítés:

2022.09.26.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges