Első alkalommal adták át a „Pro Archivo Nationali” díjat a Magyar Nemzeti Levéltárban

2016.12.12.
2016. december 7-én első alkalommal adták át a „Pro Archivo Nationali” díjat, amelyet a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója alapított. Az elismerés azon kollégák munkáját ismeri el, akik a levéltár kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a szakterületük fejlődését, a szervezet integrációját elősegítő dolgozói.

Az országos és megyei levéltárak 2012. október 1-jén történt integrációját követően fontos, hogy a díj a Magyar Nemzeti Levéltár szakmai egységességét, a levéltári szakmai tevékenység sokszínűségét, a munkakörök változatosságát egyszerre szimbolizálja, hangsúlyozta Dr. Mikó Zsuzsanna főigazgató.

A díj odaítéléséről a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettesei, a megyei levéltár-igazgatók, a főosztályvezetők és a gazdasági igazgató javaslatai, illetve a főigazgató által létrehozott öttagú bizottság felterjesztése alapján a Magyar Nemzeti Levéltár Főigazgatója döntött.

A díjnak három kategóriában a tudományos munkakörben foglalkoztatottak az I. (arany), a levéltári szakmai munkakörben foglalkoztatottak a II. (ezüst), míg a nem levéltári szakmai munkakörben foglalkoztatottak a III. fokozatot (bronz) kapják. A díjat évente fokozatonként egy-egy személy, az intézmény főfoglalkozású, határozatlan időre kinevezett dolgozója kaphatja. A kitüntetett adományozást igazoló okiratot, emléklapot és rendkívüli jutalmat vehet át.
 

A díjat az idén az alábbi munkatársaink kapták:

I. kategória: Erdész Ádám, az MNL Békés Megyei Levéltárának igazgatója;

II. kategória: Szabóné Weisz Judit, az MNL Komárom-Esztergom Megyei Levéltárának levéltári kezelője;

III. kategória: Bódis Jánosné, az MNL Országos Levéltárának a Főigazgatói Titkárságon dolgozó ügyviteli alkalmazottja.

 

Utolsó frissítés:

2017.01.10.

Új hozzászólás

A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges